Apps for Ghent is nuttig voor meer dan enkel hackers

March 20, 2015 in Events

Op zaterdag 21 maart gaat de hackathon Apps for Ghent door in de centrale bibliotheek met als thema ‘de bib van de toekomst’. En ook voor het niet-hackende publiek is deze hackathon interessant. In de loop van de dag zijn er een heel wat workshops en presentaties die voor iedereen toegankelijk zijn.

Workshops

1. Bouw nu gratis robots met Timelab:
foto (11)_0

In het kader van Apps for Ghent biedt Timelab twee workshops aan voor bibmedewerkers: ‘the most useless machine’ en ‘beambots’, stap-voor-stap workshops om een simpel robotje of machientje te bouwen. Er is geen voorkennis vereist. Deze workshops zitten in het aanbod van Timelab en worden uitzonderlijk gratis aangeboden tijdens Apps for Ghent. Hier vind je meer info:

http://www.timelab.org/workshop-most-useless-machine
http://www.timelab.org/workshop-beam-bots-1

10.00-13.00 most useless machine
14.00-17.00 beambots

Inschrijven voor een van de workshops: eva@timelab.org. Graag inschrijven vandaag!

2. Werk aan je eigen privacy op het privacy café:
logo

In samenwerking met de Liga voor Mensenrechten willen we ook de ruimte geven om te leren hoe je zelf met data beter kan omgaan, en hoe een verbeterde privacy meer ruimte geeft om echt zinvol met open data te kunnen werken.
Om meer mensen inzicht te geven in wat je zelf kan doen organiseren we tijdens Apps For Ghent een Privacy-café, waar je door middel van een aantal mini-workhops tools aanleert die je helpen meer controle te houden over jouw gegevens.

Van 12:30 tot 15:00 uur.
Voor meer info en inschrijven op: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-privacy-cafe-16139599978

Open Sessions

Na en naast de workshops is er nog meer te doen. In de Musschezaal is er ook een Pop-Up makerspace van Nerdlab waar bezoekers al een proevertje krijgen van hoe de bib van de toekomst er zal uitzien.

Om 15.30 zijn de effectieve pitch sessies van de hackers die de hele dag een toepassing hebben zitten construeren op basis van de Open Data van Stad Gent.

Om 17:30 zijn er een aantal datatalks:

  • Open Acces: Inge Van Nieuwenburgh
  • Case Datajournalistiek ism REC

We hebben om 18:00 een receptie en de award uitreiking om 18:30.

Dus voor ieder wat wils.
Het volledige programma van Apps for Ghent vind je op: https://www.eventbrite.nl/e/apps-for-ghent-5-tickets-15220287289

Comments are closed.

Join the OKFN Belgium mailing list